1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cigan pečenje i ostala zbivanja

PDF Ispis E-mail

 picture 092Manifestacija nazvana Dani kulina trajala je četiri dana (četvrtak-nedjelja, 25-28. V. 2017) i odvija se u Jagodnjaku i Bolmanu. Prvog dana, uz 16. Kulinijadu i zabavu, brojni OPG-ovi i udruge nudili su svoje proizvode, članovi belomanastirske udruge PSIOS kuhali su grah u glinenim loncima, Darđani i Jagodnjačani nadmetali su se u povlačenju konopa i obaranju ruke, točilo se domaće đakovačko pivo, Jagodnjakom su defilirali konji i konjske zaprege...

Bogat program...

Dani kulina potom su nastavljeni likovnom kolonijom i smotrom folklora pa školom orijentacije i fišijadom te koncertom "Divljih jagoda". Manifestacija je završena u nedjelju u Bolmanu, u dijelu sela koji se od pamtivijeka zove Pariz, takmičenjem u spravljanju cigan-pečenja te romskom i narodnom svirkom do ponoći u izvedbi belomanastirskog orkestra Mire Nikolića.

... Cigan-pečenje za kraj

Takmičenje u spravljanju cigan-pečenja održano je kraj bolmanskog Jezera. U njemu su učestvovale čak 84 ekipe. Kotizacija je bila 50 kuna, a svaka ekipa dobila je "dvije kile mesa i veknu leba". Prema slobodnoj procjeni tom prilikom u bolmanski Pariz stiglo je stotinjak automobila i 700 osoba.

Žiri u sastavu: Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Mario Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća, Branko Đurđević, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Općine Darda te Zdravko Ignjac i Dalibor Majher nagradio je sljedeće takmičare:

6. mjesto – poklon-set čaša (sponzor: MD, obrt za trgovinu, Bolman) – Konjogojska udruga Drava (Bijelo Brdo)

5. mjesto – pet litara vina (sponzor: MD, Bolman) – NK "Bratstvo" Jagodnjak

4. mjesto – gajba piva (sponzor: MD, Bolman) – Radomir Desančić

3. mjesto – roštilj (sponzor: Konjogojska udruga "Baranjac", Jagodnjak) – Marizela Prodanović

2. mjesto – ženski srebrni prsten (sponzor: Općina Jagodnjak) – Dragan Semberović iz Majških Međa

1. mjesto – muški srebrni prsten (sponzor: Općina Jagodnjak) – DVD Jagodnjak


www.oaza-bm.hr, 28. V. 2017.


Vodič za ulagače - ukratko

Vodič za ulagače - HR/EN

test-1