1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Baner
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Suradnja PZ Naše selo i Instituta za ratarstvo u Novom Sadu

PDF Ispis E-mail

PANNONIA PROMO MEDIA – MEDIJSKE USLUGE I PROMOCIJA

 Prioćenje za medije

 POSLOVNA I ZNANSTVENA SURADNJA

 PZ NAŠE SELO IZ JAGODNJAKA S INSTITUTOM ZA RATARSTVO U NOVOM SADU

 

 Sjemenska proizvodnja u Jagodnjak

 

 U cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, jedna od najstarijih poljoprivrednih zadruga s područja Hrvatske – Poljoprivredna zadruga Naše selo – iz baranjskog mjesta pismo namjereJagodnjak, namjerava uspostaviti poslovnu i znanstveno-stručnu suradnju s uglednim novosadskim Institutom za ratarstvo.

 

Upravitelj PZ Naše selo, Anđelko Balaban i direktor Instituta za ratarstvo iz Novog Sada, dr. Borislav Kobiljski, potpisali su stoga Pismo namjere o uspostavljanju međusobne suradnje. Tako će stručnjaci Instituta organizirati edukacije proizvođača i zadrugara kroz stručna predavanja iz područja agrotehnike, fitopatologije i sjemenske proizvodnje ratarskih i povrtlarskih kultura. Nakon obilaska poljoprivrednih površina Zadruge i sagledavanja konkretnih uvjeta za proizvodnju, stručnjaci Instituta će davati preporuke o uzgoju odgovarajućih biljnih vrsta. Institut će o svom trošku osigurati sjeme potrebno za pokusne površine, a potom proučiti mogućnost organiziranja sjemenske proizvodnje na površinama zadrugara.

 

Poljoprivredna zadruga će pak osigurati potrebne zakonske preduvjete za poslove uvoza, distribucije i u druge aktivnosti u vezi s prijemom i plasmanom sjemenske robe kao i osigurati odgovarajući skladišni prostor.

 

Potporu ovakvom obliku suradnje dao je i predsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina dr. Bojan Pajtić, koji je bio domaćin i suorganizator ovog događaja u Novom Sadu.

 

 

 

 

 

Jagodnjak, 16. ožujka 2012.

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko