1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Image 1
  • Previous
  • Next
  • Galerija slika spomen sobe bolmanske bitke
 

Facebook

  • Baner

Zaželi - Program zapošljavanja žena

  • Baner

Strukturni fondovi

  • Baner

Gruntovnica i katastar

  • Baner

Arkod

  • Baner

Knjiga o Bolmanu kakvog odavno više nema

Autor Admin

01 Lipanj 2012

naslovna021U toku 2012. godine očekujemo završetak i promociju monografije "Bolman je bio Bolman", čiji je autor Jovan M. Nedić, pripovjedač Vidoja Bijelić, a autor dodatnog teksta Jovan S. Nedić.
Tema knjige je Bolman, prije svega njegova historija, običaji, ljudi i njihov nekadašnji svakodnevni život. Na preko 600 stranica te s preko 300 slika i s 3 mape obrađena su sljedeća poglavlja: "Iz historije sela i crkvene opštine", "Bolman je bio Bolman", "Ledari", "Poznati Bolmanci", "Bolman u slikama", "Krsne slave u Parohiji bolmanskoj" i "Mali rječnik bolmanskog divana" (s oko 800 odrednica).

Opširnije...

Fišijada u Jagodnjaku

Autor Admin

27 Svibanj 2012

dsc00845U sklopu proslave Dana Općine, u nedelju, 27. 05., na izletištu Gmajna kraj Jagodnjaka, održana je Fišijada 2012. Po ocjeni tročlanog žirija, najbolji fiš skuhala je ekipa Novice Hostića iz Darde. Drugo i treće mjesto osvojili su Turalija Željko i Štrok Jelica. U takmičenju su učestvovale 32 ekipe iz cijele Baranje. Fišijadu je organizirala SRD "Dravica" uz pomoć Općine Jagodnjak. Zapravo, pobjednici su bili svi prisutni, koji su uživali u izvrsnom fišu.

Opširnije...

Otac i sin Novosel - šampioni Kulinijade

Autor Admin

25 Svibanj 2012

dscf6400Kristijan i Slađan Novosel iz Gata pored Valpova, osvojili su najvrednije zlato ovogodišnje Kulinijade u       Jagodnjaku. Drugo zlato pripalo je za kulin Nevene Stojković iz poznate jagodnjačke kulinarske obitelji, dokje treće po vrijednosti zlato otišlo za kulin proizveden u kompaniji Belje. Sva četiri kulina osvojila su po 97 od 100 mogućih bodova i dijele ih tek decimalne razlike. Osim njih, još devet kulina ostvarilo je više od 90 bodova i time se okitilo zlatnom medaljom 11. Kulinijade u Jagodnjaku.

 

Opširnije...

11. Coolin-ijada

Autor Admin

24 Svibanj 2012

picture 100Na Spasovo, 24. 05. 2012. , u Jagodnjaku je održana tradicionalna Kulinijada. U konkurenciji 94 natjecatelja, po ocjeni petočlanog Ocjenjivačkog odbora na čelu s prof. Antunom Petričević, najboljim coolinom može se ponositi  familija Novosel iz Gata. Druga najbolja bila je Nevena Stojković iz Jagodnjaka, a trećim najboljim proglašen je beljski kulin.  Ovogodišnja Kulinijada je bila masovno posjećena, a bogat zabavni, sportski i kulturni program dopao se takmičarima i gostima, pa se veselje nastavilo do duboko u noć.

Opširnije...

Medalje na Novosadskom sajmu

Autor Admin

16 Svibanj 2012

pz nase selo 1Prvo sudjelovanje i odmah – tri medalje! Poljoprivredna zadruga Naše selo iz baranjskog Jagodnjaka ove je godine prvi put sudjelovala u stručnom ocjenjivanju kvalitete stočne hrane na uglednom Novosadskom sajmu.

 

Opširnije...

Izgradnja ulice Zmaj Jove

informativna-ploca-7.2.2-opcina-jagodnjak-1

Izgradnja DVD doma

informativna ploca dvd

Vodič za ulagače - ukratko

Anketa - kulin

Volite li jesti kulin?

 

 


  Rezultati